Stedentrips Canada

Alberta heeft leuke stedentrips te bieden

Canada is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt voor een leuke stedentrip. Toch jammer! Want plaatsen zoals Calgary en Edmonton in Alberta hebben je veel te bieden.

Stedentrip Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van Alberta en een echte festivalstad. Per jaar vinden er zo’n 30 festivals plaats, waaronder het 10-daagse International Fringe Theatre Festival. Dit bekende festival vindt plaats in de historische wijk Old Strathcona.

Behalve de festivals is er nog veel meer te beleven. De stad staat bol van kunst en cultuur, er zijn veel leuke uitgaansgebieden, mooie parken en attracties die je meenemen naar bijvoorbeeld het leven van de eerste pioniers of dinosaurussen.

Op een regenachtige dag kun je natuurlijk altijd naar de wereldberoemde West Edmonton Mall. Dit winkelcentrum biedt meer dan alleen winkels. Zo kun je er naar Sea Life, naar het Galaxy park (pretpark), subtropisch zwembad, de schaatsbaan of mini-golf.

Stedentrip Calgary

De geschiedenis van Calgary begon in 1875. Aan de Bow Valley River werd een politiepost geopend tegen de illegale handel in Wiskey. Vanaf dat moment ging het snel. De Trans-Canadian Railway stopte er, de eerste ranches werden gebouwd en de stad werd het belangrijkste handelpunt voor vlees en vee.

Inmiddels is Calgary een echt wereldstad. Hoge wolkenkrabbers, Chinatown, het olympic park en vele winkel- en uitgaansgelegenheden geven het de uitstraling dat er veel gebeurt en te doen is. Bekijk Calgary vanuit de Calgary Tower en je krijgt in een keer een goed beeld wat de stad je allemaal te bieden heeft.

Calgary Tower

Calgary Tower

Gelukkig kun je in Calgary nog steeds terecht om de sfeer van het Wilde Westen te proeven. De stad houdt zijn cowboy-imago graag in stand en organiseert al reeds 100 jaar in juli de Calgary Stampede. Dit is de grootste rodeo ter wereld.

Aan de rand van de stad zijn er mooie dingen te bekijken en te doen. Ga bijvoorbeeld bobsleeën in het Olympic Park of ga terug in de tijd in het Heritage Park Historical Village.

Stedentrips Canada was last modified: januari 7th, 2015 by admin