Noorderlichtreis Canada 2019

Het Noorderlicht is te zien in Alberta Canada

Als wij aan het Noorderlicht, ofwel de aurora borealis, denken dan associëren we dit voor met IJsland, Lapland of Noorwegen. Maar ook in Canada is heb je tussen eind oktober en eind maart veel kans om dit indrukwekkende natuurverschijnsel te zien. Dus als je op wintersport gaat in de Rocky Mountains let dan goed op. Je hebt een mooie kans om het Noorderlicht te zien!

De beste plaatsen in Alberta om het Noorderlicht te zien

Noorderlicht

Alberta heeft twee van ‘s werelds grootste Dark Sky Preserves: Jasper National Park en Wood Buffalo National Park. In deze nationale parken wordt lichtvervuiling zoveel mogelijk tegen gegaan. Zodat je kunt geniet van een prachtige sterrenhemel en de aurora borealis.

Vlieg op Edmonton

Wanneer je voor het Noorderlicht naar Canada komt vlieg je het best op Edmonton. Vanaf daar rijdt je in een kleine 4 uur naar Jasper of 4,5 uur naar Fort McMurray. De locaties met de beste kans om de aurora borealis te zien.

>> Boek jouw vlucht en huur een auto

Noorderlicht in Jasper National Park

In Jasper National Park zijn Pyramid Island, Maligne Lake, Old Fort Point en de voet van de Athabasca Glacier prachtige locaties waar je het hele jaar door de donkere hemel kan bewonderen. In oktober wordt het jaarlijkse Dark Sky festival gehouden.

Noorderlicht in Wood Buffalo National Park

In Wood Buffalo National Park is Fort McMurray de beste plek om het Noorderlicht te spotten. Dit dorpje ligt in de Aurora Oval. Wanneer het helder is heb je tussen eind oktober en eind maart, bij een verblijf van minimaal 3 dagen, bijna 90% kans om de  aurora borealis te zien.

Noorderlicht alert

Op www.aurorawatch.ca kun je je inschrijven op een e-mail alert. Bij meer dan 50% kans op het Noorderlichtverschijnsel ontvang je dan een e-mail.

Auroral forecast from AuroraWatch.ca

Noorderlichtreis Canada 2019 was last modified: november 19th, 2018 by admin