Kamperen in Canada

Kamperen in Canada met de tent

Kamperen in Canada

Kamperen in Canada met tent gehuurd bij Rent-a-tent-canada.com

Het is ontzettend leuk om te kamperen in de Canadese natuur.  Canada is bij uitstek een kampeerland, ook de Canadezen zelf zijn fervente kampeerders.
Het kamperen in Canada is wel echt anders dan we in Nederland gewend zijn. Zo zijn de campings veel simpeler van opzet en vaak zul je maar een paar nachten op één camping blijven en dan doorreizen naar de volgende.

De kampeerplekken op Canadese campings zijn veelal midden in de bossen. Tussen de bomen zijn de kampeerplekken gemaakt. In de meeste gevallen beschikt elke plek over een tafel met banken en een fire-pit. Kamperen in Canada doe je dus midden in de natuur.

bbi-travel-logoFly Drive Calgary KLM

Bij BBI kun je terecht voor het boeken van jouw Fly Drive Calgary. Je vliegt met KLM en de auto huur je bij Alamo.

>> Bekijk de mogelijkheden

Een camping vinden

In Canada heb je heel veel campings die door Parcs Canada worden beheerd. Daarnaast heb je de KOA (commerciële) campings en privé campings. Een hele goede website om campings te vinden is Natrivia.com.
Hier vind je ook per camping een goede omschrijving, reviews en een overzicht van de faciliteiten. Dus of er een warme douche is, wat voor soort toiletten er zijn, of er elektriciteit aanwezig is, of er plekken zijn voor tenten, of het mogelijk is om van te voren te reserveren etc.

Kampeerreis plannen

Wanneer je voor het eerst gaat kamperen in Canada is het handig je reis van te voren goed te plannen.

  • Boek je een fly-drive?
  • Ga je de eerste nacht gelijk kamperen of overnacht je de eerste nacht in een hotel?
  • Ga je campings reserveren of niet?
  • Neem je eigen kampeerspullen mee, koop je een uitrusting daar of ga je die huren?
  • Welke route gaan jullie ongeveer afleggen? Tip: bekijk de pagina Rondreis Rocky Mountains.

Een complete kampeeruitrusting van tent tot en met kookstel en afwasborstel kun je tegen een mooie prijs huren bij rent-a-tent-canada.com. De materialen kun je in Canmore (Banff, Alberta) of Vancouver (British Columbia) ophalen en/of afleveren.

Buiten de maanden juli en augustus is het niet nodig om tentplekken te reserveren. Er is altijd wel een plek. Hierdoor ben je flexibel en kun je reisroute makkelijk omgooien als je daar zin in hebt. Het is wel handig om een lijstje met alternatieve campings in de buurt voor handen te hebben. In de Rocky Mountains is dit zeker geen probleem. Wil je echt zeker zijn van een plek dan kun je op veel campings wel reserveren. Maar er zijn ook campings die werken volgens het principe van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’.

Kamperen Wapiti Campground

Kamperen op Wapiti campground in Jasper National Park

Kamperen in Canada en wilde dieren

Is kamperen in Canada wel veilig? Ja, je kunt gerust gaan kamperen in Canada. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat je in een gebied kampeert waar wilde dieren leven. Het is daarom slim om je goed te informeren over beren, elanden en andere wilde dieren. Bij de campings in Banff en Jasper National Park krijg je bij het inchecken folders en de laatste updates hierover. Het kan ook zeker geen kwaad om je van te voren in te lezen. Zorg er ook altijd voor dat eten in de auto of speciale lockers opruimt en niet in je tent bewaard.
Wanneer je jouw kampeeruitrusting bij Rent-a-tent-Canada huurt krijg je ook een bus ‘Bearspray’ mee. Dit is een soort peperspray. Ook handig om mee te nemen tijdens het wandelen.

Wanneer wilde dieren een gevaar kunnen vormen wordt je daarover in het gebied geïnformeerd met driehoekborden en affiches. Soms wordt een camping afgesloten. De park medewerkers zijn alert en kunnen je altijd goed informeren.

Kosten van het kamperen

Kamperen is een leuke en voordelige manier om door Canada te reizen. Een overnachting op een camping kost zo’n 20 tot 35 CAD.
Daarnaast betaal je 8,80 CAD voor gebruik van de kampvuurput (fire pit). Het hout is daarbij inbegrepen.

Kamperen en het weer in Canada

In juli en augustus is het weer in de Rocky Mountains voor het kamperen met de tent het meest aangenaam. Maar ook in mei/juni en september kun je er prima met de tent op uit. Wees er wel op voorbereid dat het in de Rocky Mountains flink kan afkoelen in de avond en het ook ‘s ochtends koud kan zijn. Nachtvorst en ook sneeuw kunnen voorkomen.

Door te kiezen voor een matras met een fleece laag, thermo-ondergoed om in te slapen en een goede slaapzak en fleece-deken mee te nemen zijn de nachten ook in een tent prima te doen.

Op de camping ontbijten als er sprake is van nachtvorst is niet echt aangenaam. Gelukkig heeft elk dorp een bakkerij waar je voor een klein bedrag heerlijke koffie en ontbijt kunt nuttigen. Wanneer je klaar bent met je ontbijt is de temperatuur al weer een stuk aangenamer.

TUI logoFly & Camper Calgary

Ontdek de Rocky Mountain met een camper van Fraserway. Bij TUI boek je jouw vlucht, camper en eerste hotelovernachting in een keer.

>> Bekijk de mogelijkheden

Kamperen in Canada was last modified: november 19th, 2018 by admin