Rondreis Rocky Mountains 2019

Geniet van een onvergetelijke rondreis door de Canadese Rocky Mountains

Ontdek de prachtige natuur, de majestueuze bergen met eeuwige sneeuw op de top, de opmerkelijk smaragdgroene meren, indrukwekkende gletsjer en watervallen en de bijzondere wildlife van de Rocky Mountains in Alberta. Verken tijdens je rondreis Rocky Mountains Banff en Jasper National Park.

Rondreis Rocky Mountains

Van Calgary naar Canmore

Bow Valley River

Bow Valley River

Begin je rondreis Rocky Mountains vanaf Calgary en overweeg om één of meerdere dagen in deze stad te verblijven. Vanaf Calgary is het een kleine 1,5 uur rijden over de Trans-Canada Highway (Hwy 1) naar Canmore. De weg naar Canmore begint al snel te glooien en het prachtige zicht op de Rockies is overweldigend. Canmore zelf is een prachtig plaatsje aan de voet van de Bow Valley River en biedt veel mogelijkheden tot outdoor sport. Het plaatsje ligt slechts minuten van Banff National Park, Kananaskis Country and Bow Valley Provincial Parks. Het is zeker de moeite waard om één of meer dagen in Canmore te verblijven en de omgeving te verkennen.

Boek jouw rondreis Rocky Mountains 2019!

Kijk onder Reisorganisaties voor een overzicht van aanbieders. Alle aanbieders zijn geselecteerd op hun aanbod, kwaliteit en prijs en ze zijn allemaal bij de ANVR en SGR aangesloten.

>> Bekijk de Reisorganisaties

Banff

Vlak na Canmore begint Banff National Park. Maak een tussenstop in Banff en bezoek de verschillende musea en galerieën of de vele attracties, zoals Cave and Basin. Deze natuurlijke zwavelhoudende warmwaterbron is in 1981 officieel verklaard tot Nationaal Historisch erfgoed. Vanaf Banff kun je ook prachtige wandelingen maken.

Johnston Canyon via Bow Valley Parkway

Johnston Canyon

Johnston Canyon

Verlaat Banff en volg Bow Valley Parkway (1a) naar Johnston Canyon. Op deze prachtige sightseeing route is het opletten, want regelmatig ontstaan er kijkersfiles. Stop ook! Want er is vast iets bijzonders te zien, zoals zwarte beren, elanden, dikhoorn schapen, herten en grizzly beren.

Johnston Canyon is een van de meest spectaculaire canyons in Banff National Park. Combineer de wandeling naar de Lower Falls (1 uur rondwandeling) met de Uper Falls (1,5 rondtrip). Volg de speciaal aangelegde paden naar dieptes van Johnston Cayon. Geniet van de imposante watervallen en de koele mist van de Johnston Creek die blijft hangen in de lucht. Achter de Lower Falls gaat het pad verder langs de watervallen van Johnston Creek, helemaal naar de 30 meter hoge Upper Fall. Loop voor het meest indrukwekkende uitzicht helemaal door naar het uitzichtpunt op de top van de waterval.
Vanaf de Upper Falls is het mogelijk om direct door te wandelen naar de Ink Pots. Deze wandeling door het bos komt uit in een open weide waar warm water opborrelt uit de dieptes van de aarde in ondiepe poelen.

TUI logoTUI heeft een ruim aanbod scherp geprijsde groepsreizen en individuele autorondreizen door de Rocky Mountains. Je boekt jouw droomreis naar West-Canada al vanaf €1.300.

>> TUI

Lake Louise

Vanaf Johnston Cayon vervolg je jouw rondreis Rocky Mountains via Lake Louise. Dit plaatsje en prachtige meer ligt op ongeveer een half uur rijden naar Lake Louise. Neem wederom de Bow Valley Parkway en geniet van de indrukwekkende natuur en wildlife.

Lake Louise is een met haar bijzondere smaragdgroene kleur en indrukkende omgeving een toeristische trekpleister, maar ook is het de ideale start voor een mooie wandeling weg van alle drukte. Kies bijvoorbeeld voor de Plain of Six Glaciers rondwandeling. Deze wandeling van ca. 5 uur is werkelijk prachtig. De wandeling biedt de mooiste uitzichten op imposante bergtoppen en gletsjers. Maar houd je boterhammen goed in de gaten want de eekhoorns lusten ze ook.
Vergeet geen tussenstop te maken bij het, door Zwitsers gebouwde, theehuisje. Maak de wandeling nog iets langer door na het theehuisje door te lopen naar het uitzichtpunt. Daar is geen vegetatie meer, de wind is sterker, er zijn weinig andere mensen en het uitzicht is geweldig. Sluit de wandeling af met een ontspannen kanotocht op Lake Louis.

Plain of Six Glaciers - prachtige uitzichten tijdens je rondreis Rocky Mountains

Uitzicht tijdens wandeling Plain of Six Glaciers (sept 2014)

Icefield Parkway

Volg vanaf Lake Louis de Icefield Parkway naar Jasper, maar maak onderweg wel een aantal stops en overnachtingen, want er is veel moois om van te genieten. Ook Peyto Lake, Mistaya Canyon en Sunwapta en Athabasca falls zijn werkelijk prachtig en de regio biedt heel veel wandelmogelijkheden.

In deze korte video is goed te zien met welke kracht de Mistaya River zich door de kloof perst.

Columbia Icefield

Columbia Icefield

Columbia Icefield

Columbia Icefield is een gigantische ijsmassa, in Jasper National Park, omgeven door enkele van de hoogste bergen in de Rocky Mountains. Het totale gebied is ongeveer 200 km2 en bevat meerdere gletsjers, zoals Athabasca, Columbia en Saskatchewan. Vanaf het Columbia Icefield Galcier Center vertrekt er iedere 15-30 minuten een Ice Explorer. Een soort gigantische bus speciaal voor op het ijs die je op de Athabasca gletsjer brengt. Heb je een goede conditie en wil je dit indrukwekkende ijsveld echt ervaren ga dan mee met een van de hikes. Onder de professionele leiding van een gids kom je allerlei leuke feitjes te weten over dit prachtige gebied en ben je een zeer indrukwekkende ervaring rijker.

Jasper

Vervolg vanaf Columbia Icefield de Icefield Parkway naar Jasper. Maak wel de eerder genoemde tussenstops bij Sunwapta en Athabasca falls. Bij deze prachtige watervallen kijk je de ogen uit.

Let ook onderweg goed op. Jasper National Park staat bekend om haar vele wilde dieren. Er kan zomaar een eland uit de bossen oversteken of een verkeersopstopping ontstaan om even goed naar de berggeiten te kijken. Veel bezoekers van Jasper National Park komen speciaal in de hoop de ‘big five’ te zien: herten, elanden, wapiti, wolven en beren.

Het stadje Jasper biedt vele mogelijkheden voor outdoor sport, wildlife viewing of juist ontspanning.

Jasper National Park

Wildlife in Jasper National Park

Miette Hotspring

Verlaat Jasper National Park niet voordat je een tussenstop hebt gemaakt bij Miette Hotspring. Bij dit resort met dampende buitenzwembaden is de ideale plek om relaxt vanuit het water wildlife te spotten. Zo heb je in de laatste weken van mei kans om zwarte beren te zien die net uit hun winterslaap ontwakken, september en oktober is de tijd om dikhoorns te zien in de bronstijd en in november zijn dat de wapiti.

Na Miette Hotspring laat je al snel de bergen achter je en rijd je in ongeveer 4 uur naar Edmonton. Maar let op: laat je op  Hwy 16 niet verleiden om de ‘Scenic Route to Alaska’ te nemen, want dat kost je zo’n 38 uur.

bbi-travel-logoMaak deze reis zelf – boek een Fly Drive Calgary

Ook bij BBI kun je terecht voor het boeken van jouw Fly Drive Calgary. Je vliegt met KLM en de auto huur je bij Alamo.

>> Bekijk de mogelijkheden

Rondreis Rocky Mountains 2019 was last modified: november 19th, 2018 by admin