Rondreis Badlands 2019

Rondreis Badlands 2019

Een rondreis door de Badlands van Alberta is een bijzondere ervaring met veel diversiteit. De groene vruchtbare graslanden veranderen van het een op het andere moment in een door soort maanlandschap met grootste canyons en bijzondere zandsteenpilaren (hoodoo’s). Reis terug in de prehistorie in Drumheller en Dinosaur Provincial Park. Beleef het leven van van de Blackfoot indianen en ervaar het bijzondere landschap en wildlife.

Van Calgary naar Drumheller

De badlands, in het zuidoosten van Alberta, zijn een landschapvorm ontstaan uit sterk geërodeerde kleigrond aan de Red Deer River. Erosie van water en wind zorgen voor het ontstaan van canyons, ravijnen en hoodoos. Het gebied doet soms sterk denken aan een soort maanlandschap. De regio staat ook bekend om de grootste vondsten van fossielen en belangrijkste ontdekkingen rond dinosaurussen.

Begin je reis in Calgary en rijd in ongeveer 1,5 uur naar het plaatsje Drumheller. Bezoek vanuit Drumheller het Midland Provincial Park en Horsethief Canyon. Hier zul je merken dat je de vruchtbare gronden van de prairie achter je hebt gelaten en bent beland in de wereld van hoodoos, canyons en fossielen van Dinosaurussen in de vallei van de Red Deer River.

Logo World Ticket Center - Fly Drive CalgaryMaak deze reis zelf – boek een Fly Drive Calgary

Volledige vrijheid met de zekerheid van een voordelige deal: All inclusive autohuur + retourvlucht Calgary

>> Vraag een offerte aan

Midland Provincial Park is beschermt gebied in Drumheller. Van 1912 tot 1959 was dit gebied een kolenmijn. Midden jaren 20 verloren vele mannen hun leven bij een grote explosie in de mijnen. In juni 1979 is het gebied een provinciaal park geworden en daarmee beschermt. Tegenwoordig biedt het park vele mogelijkheden, zoals het bekijken van wildlife, kanoën, vissen en wandelen.

Bezoek ook het Royal Tyrell Museum. Het is een van de beste musea van Alberta gevuld met de geschiedenis van dinosaurussen. Er  zijn vele fossielen en zelfs complete dinosaurus skeletten te bekijken.

Maak ook een mooie wandeling door Horsethief canyon of Horseshoe Canyon.

Hoodoo Trail

Foto: traveldrumheller.com

Dinosaur Provincial Park

Rijd vanuit Drumheller over Hoodoo Trail (Hwy 10), in ongeveer 2,5 uur, naar Dinosaur Provincial Park. De naam Hoodoo Trail zegt al onderweg zul je veel van de mooiste hoodoo’s tegenkomen. Deze zandsteenpilaren zijn erg bijzonder om te zien en hebben de bizarste vormen door erosie van water en wind.

Stop onderweg bij het Atlas Coal Mine Museum en ervaar hoe het is om in de mijnen te werken.

Dinosaur Provincial Park staat bekend om de vele fossielen die er gevonden worden. Er zijn al 35 dinosaurussoorten uit de oertijd ontdekt in dit gebied. Daarom staat Dinosaur Provincial Park ook op de werelderfgoedlijst. Educatieve wandelroutes, die je kunt lopen met of zonder gids, voeren naar de opgravingsgebieden. Een deel van wat hier gevonden wordt is te bekijken in het visitor centre.
Aan de oever van de Reed Deer River kun je confortabel overnachten onder de sterren.

bbi-travel-logoFly Drive Calgary KLM

Ook bij BBI kun je terecht voor het boeken van jouw Fly Drive Calgary. Je vliegt met KLM en de auto huur je bij Alamo.

>> Bekijk de mogelijkheden

Medicine Hat

Rijd vanaf Dinosaur Provincial Park in ongeveer 2 uur naar de stad Medicine Hat. De stad staat ook wel bekend als Gas City, omdat de voornaamste inkomstenbron van de stad de aardgas is. Het gas bevindt zich onder de stad.

Medicine Hat is in 1883 opgericht nadat de Canadian Pacific Railway het gebied doorkruiste. Tegenwoordig is de stad een belangrijke stop aan de Trans-Canadian Highway en vele boederijen in de wijde omtrek zijn van de stad afhankelijk.

Medicine Hat heeft meer dan 90km aan wandel- en fietspaden door de het historische centrum van de stad, de parken in de stad en de prairie in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een historische stadswandeling of ga met de paardentocht mee om de dieren van de prairie te ontdekken.

Writing-on-stone Provincional Park

Writing-on-stone provincial ligt op ongeveer 3 uur rijden van Medicine Hat. Het park, in het dal van de Milk River, staat bekend om de typische prairie graslanden, de hoodoo’s en om de historie van de indianen die je hier volop terug vindt. Writing-on-stone Provinvial Park was voor de indianen heilig gebied. Ze hebben de grootste populatie van bijzondere rotstekeningen achtergelaten.

Lethbridge

Lethbridge is de belangrijkste plattelandsplaats in het zuiden van Alberta. In deze stad wonen veel nakomelingen van Nederlandse immigranten. Hoewel de stad vooral is ontstaan door de mijnbouw is het ook bekend vanwege het beruchte fort Whoop-up. Dit fort ligt in het Indian Battle Park aan de westkant van de stad. Het is berucht vanwege de oplichting van idianen door Amerikaanse whiskeyhandelaren. Vandaag de dag kun je in Fort Whoop-up het Wilde Westen beleven. Ga terug in de tijd en ervaar hoe het leven in een fort eraan toe ging. Leer ook meer over de cultuur van de Blackfoot idianen.

Fort Macleod en Head-Smashed in Buffalo Jump

Rijd uit Lethbridge naar Fort Macleod en Head-Smashed in Buffalo Jump. Fort Macleod is een klein stadje op de prairie van Alberta dat ooit is opgericht om de whiskeyhandel met de indianen te stoppen. Het was de eerste buitenpost van de blanke beschaving in het Wilde Westen.

Bezoek vanuit Fort Macleod ook Head-Smashed in Buffalo Jump. Op deze plek op ca 20 km van Fort Macleod dreven de Blackfoot indianen kuddes bizons van de rotsen af. Waarna ze werden geslacht om het vlees te drogen voor de winter. Het gebied staat nu op de werelderfgoedlijst en bevat ook een uitstekend museum waar je meer kan leren over de cultuur, het leven en de jacht van de Blackfoot idianen.

Blackfoot indiaan

Foto: www.history.alberta.ca/headsmashedin

Blackfoot Crossing Historical Park

Bezoek voordat je de terugreis naar Calgary inzet nog Blackfoot Crossing Historical Park. In dit cultuurcentrum van de Blackfoot indianen kun je het leven van de indianen ervaren. Overnacht in een tipi en neem deel aan de traditionele dansen.

 

Rondreis Badlands 2019 was last modified: mei 24th, 2019 by admin