Visum voor Canada (ETA)

Heb ik een visum voor Canada nodig?

Vanaf 29 september 2016 ben je verplicht om voorafgaand aan je vakantie naar Canada een ETA-visum aan te vragen. Een ETA is een elektronische reistoestemming die je via de website van de Canadese regering kan aanvragen.

Je hebt geen visum voor Canada nodig als je:

  • (ook) Canadees burger bent en in Nederland woont
  • Je via USA over land naar Canada reist
  • Je al werk- of studievisum hebt

Waar kan ik een ETA voor Canada aanvragen?

Voor maar 7 CAD vraag je de ETA online aan (Engels) op de website van de Canadese regering. Je kunt alleen met creditcard betalen. Daarnaast zijn er diverse Nederlandse websites waar je online een ETA voor Canada aanvragen en ook met iDeal of Paypal kunt betalen. Op deze website variëren de prijzen voor de geleverde service enorm en zijn vooraf ook niet altijd even helder.

ETA Direct aanvragen

Hoe lang duurt het voordat de ETA aanvraag is goedgekeurd?

Vraag je ETA op tijd aan. We adviseren je uiterlijk een week of 3 voor vertrek je ETA aan te vragen.

Nadat je het ETA-formulier hebt ingevuld op de website van de Canadese regering ontvangen de meest mensen per e-mail direct de toestemming. Maar soms kan het wel tot 3 dagen duren voor je deze e-mail ontvangt. Helaas, kan het ook voorkomen dat je ETA aanvraag niet goedgekeurd wordt. In dat geval zul je een spoedaanvraag moeten doen via de Canadese ambassade. Dit kan ook weer enkele dagen duren.

Hoe lang is mijn ETA geldig?

Een ETA voor Canada is 5 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Je kunt dus meerdere reizen maken met een ETA. Wel dien je dan steeds de reisinformatie bij te werken.

Heb ik ook een ESTA nodig?

Wanneer je via de USA vliegt (geldt ook indien het alleen maar een tussenlanding is) heb je naast een ETA ook een ESTA nodig.

Visum voor Canada (ETA) was last modified: december 10th, 2017 by admin