Verzekeringen

Je verzekeringen regelen voor je op vakantie gaat is niet het leukste, maar wel noodzakelijk. Waarom heb je eigenlijk een reisverzekering nodig? En weet jij binnen hoeveel dagen nadat je jouw heerlijke vakantie hebt geboekt je annuleringsverzekering geregeld moet hebben?

Reisverzekering Canada

Wanneer je op reis gaat naar Canada is het raadzaam om te controleren of een reisverzekering heeft met werelddekking. Indien je ├╝berhaupt nog geen reisverzekering hebt is het aan te raden deze aan te schaffen. Een reisverzekering is handig, omdat het in basis de onverwachte kosten dekt. Bijvoorbeeld de kosten die je moet maken als je tijdens de reis ziek wordt of je bagage is meegenomen door iemand anders. Je gaat er nooit vanuit dat dit gebeurt, maar je bent wel de pineut als je dan geen reisverzekering hebt.

Mocht het onverhoopt nodig zijn dan is je verzekeraar ook je eerste aanspreekpunt om bijvoorbeeld je terugkeer naar Nederland te regelen of je te ondersteunen bij medische hulp.

Vergelijk altijd verschillende reisverzekeringen en kijk ook goed of een kortlopende reisverzekering wel echt voordelig is dan een doorlopende reisverzekering.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering hoop je natuurlijk ook niet nodig te hebben. Toch is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten. Vaak kun je een annuleringsverzekering afsluiten in combinatie met de reisverzekering. Let op: een annuleringsverzekering moet je binnen 7 dagen na het boeken van je reis afsluiten.

Ziektekostenverzekering

De medische zorg in Canada is zeer goed, maar wel erg duur. Controleer of je ziektekostenverzekering een geschikte buitenland dekking heeft of zorg dat dit goed is gedekt in je reisverzekering.

Verzekeringen was last modified: januari 7th, 2015 by admin