Beste reistijd Canada

Wat is de beste reistijd in Alberta Canada?

Wat de beste reistijd is voor jou hangt natuurlijk af van je activiteiten. Alberta heeft een landklimaat. Dit houdt in dat er extreme uiterste zijn. In de winter kan door de weersinvloeden van de poolen de temperatuur dalen tot wel -54°C. In de zomer zijn temperaturen boven 30°C geen uitzondering en in het zuiden van Alberta kan de thermometer wel 40°C halen. Maar gelukkig zijn er ook heel veel heerlijke dagen, met een behoorlijke zonzekerheid, waarvan je kunt genieten.

Over het algemeen kun je zeggen dat je voor een zomervakantie prima tussen mei t/m oktober naar Alberta kunt afreizen. Houd er wel rekening mee dat het in mei/juni en september/oktober vooral in de nachten een stuk kouder kan zijn. Voor wintersport kun je vanaf begin november tot begin mei terecht in de verschillende skigebieden in de Rocky Mountains.

Tip: 15-daagse B&B autorondreis

Geniet van een prachtige rondreis door Alberta en British Columbia. Je overnacht in zorgvuldig geselecteerde B&B’s. Waardoor je elke dag weer uitgerust kunt genieten van de bijzonder ruige natuur.

Deze reis is aangeboden door BBI Travel vanaf €1.198,00.

>> Bekijk deze reis

Beste reistijd Canada: het gemiddelde weer in Alberta

Hieronder vind je twee tabellen met informatie over het weer per maand voor Alberta. Houdt er wel rekening mee dat het weer per gebied erg kan verschillen.

Gemiddelde weer in Alberta | Beste Reistijd

Meer klimaatinformatie Alberta:

Meer klimaatinfo Alberta | Beste Reistijd

 

 

Bron: www.klimaatinfo.nl

Beste reistijd Canada was last modified: november 19th, 2018 by admin