Tips auto huren Canada

Tips voor het huren van een auto in Canada

Auto huren in Canada - vanaf CalgaryEen ideale manier om Alberta te verkennen is per auto. Een auto huren in Canada is mogelijk bij alle luchthavens en vele andere locaties. Tarieven van autohuur kunnen per seizoen erg verschillen. Het kan voordelig zijn de auto ruim van te voren te reserveren, belastingen en verzekering zijn dan bij de huur inbegrepen.

Er zijn veel verschillende aanbieders waarbij je een auto kunt huren. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden vanaf jouw vliegbestemming kun je gebruik maken van vergelijkingssites zoals HolidayCars.com.

logo holiday cars

Vergelijk diverse aanbieders, zoals Hertz, Alamo, Thrifty en Budget in een paar muisklikken.

>> Direct vergelijken

Leeftijd

Het huren van een auto is mogelijk vanaf 21 jaar. Toch zijn er veel verhuurbedrijven die een minimale leeftijd van 25 jaar eisen of hogere verzekeringskosten in rekening brengen als de bestuurder jonger dan 25 jaar is. Verder dien je bij het huren van een auto ten minste 2 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs.

Rijbewijs

Het Nederland rijbewijs is in Canada gewoon geldig. Toch zijn er veel autoverhuur bedrijven die een internationaal rijbewijs vragen. Vraag dit daarom van te voren even na. Een internationaal rijbewijs kun je eenvoudig bij de ANWB kopen.

Plaats van start en eind van de reis

Autoverhuur bedrijven rekenen flinke extra kosten wanneer je van plan bent de auto op een andere plaats achter te laten dan de plaats waar vandaan je bent vertrokken. Houd hier rekening mee en doe er navraag naar.

Automaat en sneeuwketting

Bijna alle huurauto’s in Canada zijn automaat. Wanneer je een auto reserveert in de winter denk er dan aan om sneeuwketting bij te boeken. Die zijn niet in de standaard verhuur inbegrepen.

Auto huren zonder creditcard

Het is vrijwel alleen mogelijk om een auto te huren met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Sowieso is het slim om een creditcard mee te nemen op reis naar Canada. Lees ook de tips over geldzaken.

 

logo holiday cars

Vergelijk diverse aanbieders, zoals Hertz, Alamo, Thrifty en Budget in een paar muisklikken.

>> Direct vergelijken

Tips auto huren Canada was last modified: november 10th, 2016 by admin