Provinciale parken

Geniet van de provinciale parken van Alberta

Alberta staat bekend om haar vele parken. Naast vijf nationale parken heeft Alberta nog een 62 provinciale parken. Ook de provinciale parken zijn jouw bezoek waard. Bezoek de ongetemde parken in het noorden van Alberta waar de arctische naaldwouden en venen het landschap domineren. Of geniet van de wijdse parken in centraal Alberta en de prairie en badlands in het zuiden. De parken zijn vol met wilde dieren, Aboriginal cultuur en outdoor activiteiten. Veel van de provinciale parken bieden ook educatieve programma’s. Het voert te ver om alle 62 parken te beschrijven. Een aantal bijzondere provinciale parken willen we je niet onthouden.

Writing-on-Stone provincial park

Ten zuiden van Lethbridge, in het dal van de Milk River, bevinden zich Hoodoos. Dit zijn door erosie gevormde steenzuilen. Voor de Blackfoot indianen was dit heilig gebied. Hierdoor zijn er talrijke rotstekeningen in dit gebied te bewonderen.

Cypress Hills Interprovincial Park

Op ruim 65 km ten zuid-oosten van de stad Medicine Hat ligt op ruim 600 meter boven de prairie Cypress Hills Interprovincial Park. Dit provinciale park is bij uitstek geschikt om te wandelen, fietsen en kanoën.

Dinosaur Provincial Park

Op bijna 3 uur ten oosten van Calgary en 2 uur ten noorden van Medicine Hat ligt aan de oever van de Red River Dinosaur Provincial Park. Unesco heeft dit park op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Dat is niet zo gek, want men heeft hier al 35 soorten dinosaurussen ontdekt.

Head Smashed in Buffalo Jump

Ook Head Smashed in Buffalo Jump is te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst. Op deze plek dreven indianen kuddes bizons van de steile rotsen af om zo te voorzien in voeding, kleding, gereedschap en onderdak voor de stam. Je leert hier van Blackfoot gidsen over de gebruikte materialen en jachttechnieken van de indianen.

Provinciale parken was last modified: december 7th, 2014 by admin