Lake louise

Lake Louise: een van de mooiste meren van Alberta

Het kleine gehucht Lake Louise is bekend vanwege het gelijknamige smaragd groene meer. Het meer is het beroemdste bergmeer van Canada en ligt aan de voet van de 3464m hoge Mount Victoria. Vooral in het hoogseizoen is het op de paden rond dit bekende bergmeer erg druk. Maar deze toeristische trekpleister is erg geschikt om relaxt te kanoën of een van de zeer mooie wandelingen te maken. Ook de eekhoorns weten dat Lake Louise een toeristische trekpleister is. Helaas blijven mensen hen toch voeren. Het ziet er natuurlijk ook wel heel schattig uit.

De smaragd groene kleur van Lake Louise

De smaragd groene kleur van Lake Louise vormt een prachtig contrast met de besneeuwde bergtoppen en het groen van de bomen. Het is werkelijk een adembenemend uitzicht. De bijzondere kleur van het meer wordt veroorzaakt door het slib van de Victoria gletsjer, die uitmond op het meer, en net onder het wateroppervlakte blijft hangen.
De temperatuur van het water van Lake Louise is tussen de 1 en 3 graden. Brrr..daar wil je niet invallen met kanoën.

Lake Louise bij schemering

Kanoën

Afhankelijk van het weer kun je van midden juni tot oktober kanoën op Lake Louise. Het is een mooie ervaring om op dit meer met haar prachtige uitzichten te kanoën. Een kano huur je vanaf 35CAD voor een half uur, of 45CAD voor een uur. Er mogen maximaal 3 volwassen in een kano of 2 volwassen en 2 kinderen.

Wandelingen nabij Lake LouiseWandelen

Lake Louise zelf is vaak erg druk, maar de wandelingen rond Lake Louise zijn prachtig en het is er veel rustiger. Kies bijvoorbeeld de Plain of Six Glaciers rondwandeling met prachtige uitzichten op besneeuwde bergtoppen en gigantische gletsjers.

Wintersport in Lake Louise

Lake Louise is dan misschien bekend vanwege het bergmeer, maar in de winter en het voorjaar kun je er ook uitstekend op wintersport. Het skigebied bij Lake Louise heeft maar liefst 145 pistes. Het skigebied ligt op slechts 5 minuten van het plaatsje Lake Louise en biedt pistes voor elk niveau (25% beginners, 45% gevorderd, 30% zeer gevorderd).
Het skigebied opent in november en tot begin mei kun je er terecht.

 

 

 

 

Lake louise was last modified: oktober 14th, 2015 by admin