Columbia Icefield

Columbia Icefield, een adembenemend natuurverschijnsel

Vanaf Icefield Parkway (Highway 93) kun je de Athabasca Gletsjer zien liggen. De Athabasca Gletsjer is een van de 8 Gletsjers die deel zijn van Columbia Icefield. Het is een gigantische ijsmassa van zo’n 3.000 meter hoog, 365 meter diep en 200 km2 in de Canadese Rocky Mountains. Het ijsveld is zo’n 10.000 jaar oud en ligt gedeeltelijk is het noordwesten van Banff National Park en gedeeltelijk in het zuiden van Jasper National Park.

Columbia Icefield is adembenemend mooi, gemakkelijk bereikbaar en er is volop parkeergelegenheid. Een uitstekende locatie voor een dagtrip!

Columbia Icefield

Hike met gids op de Athabasca Glacier (Columbia Icefield)

Bezoek Columbia Icefield

Ice Explorer

Vanaf het Columbia Icefield Galcier Center vertrekt er iedere 15-30 minuten een Ice Explorer die je op de Athabasca gletsjer brengt. Een gids vertelt je onderweg meer over de bijzonderheden van de Gletsjer. Ook kun je halverwege de Gletsjer op en genieten van de prachtige omgeving.

Skywalker

De Skywalker is een wandelpad op een overhangende cliff. Zo’n 280 meter van het wandelpad bestaat uit glas en biedt uitzicht over de Sunwapta vallei. Vanaf dit punt ervaar je de watervallen, wildlife en gletsjers.

Wandeling met gids op de Athabasca gletsjer

Een wandeling op de Athabasca gletsjer met een gids is een enorme belevenis. Dan ervaar je de enorme grootsheid. Je voelt je zelf klein en bent helemaal ondergedompeld in de wereld van ijs, water en bergen.  Een echte aanrader. Kijk voor meer informatie op: www.icewalks.com (Engelstalig).

Uitzicht vanaf Wilcox Pass hike over de Athabasca Gletsjer

Uitzicht vanaf Wilcox Pass hike over de Athabasca Gletsjer

Wilcox Pass: hike met prachtig uitzicht op de Athabasca gletsjer

Wilcox Pass is een hike die je niet mag missen. Na ongeveer 2 km passeer je de boomgrens en openen zich prachtige uitzichten. Tevens heb je kans dat je onderweg grazende bighorn schapen tegen komt. Het is een super mooie wandeling, en een gratis alternatief om van de pracht van de gletsjers te kunnen bewonderen.

Om er te komen parkeer ongeveer 1 km zuid-oost van de Jasper-Banff grens ter hoogte van de Sunwapta Pass.
De wandeling is ongeveer 8 km en van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Je hebt zo’n 3 uur nodig voor de rondwandeling.

 

Columbia Icefield was last modified: december 10th, 2017 by admin