Icefield Parkway

De krachtige Athabasca falls

Athabasca falls

De mooiste route in Alberta is Icefield Parkway

Icefield Parkway (Alberta Highway 93) loopt dwars door de Rocky Mountains en voert je langs reusachtige bergen met eeuwige sneeuw op de top, de mooiste watervallen, canyons, rivieren en gletsjers. Daarnaast is er een redelijke kans dat je ook wildlife treft, zoals beren, elanden en herten.

Icefeld Parkway is 230km lang en loopt vanaf het prachtige Lake Louise door tot in Jasper National Park. Wanneer je vanaf Lake Louise richting het noorden rijdt is het de moeite waard om een aantal stops onderweg te maken.

Crowfoot Glacier

Ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Lake Louise ligt de Crowfoot Glacier. Deze kleine gletsjer had oorspronkelijk de vorm van een kraaienpoot. Echter, een van de ‘poten’ is inmiddels gesmolten. Het smeltwater van de gletsjer komt uit in de Bow River.

TUI logoRegel jouw reis over Icefield parkway zelf – Fly & Camper Calgary

Ontdek de Rocky Mountain met een camper van Fraserway. Bij TUI boek je jouw vlucht, camper en eerste hotelovernachting in een keer.

>> Bekijk de mogelijkheden

Peyto Lake

Net als Lake Louise is Peyto Lake één van smaragd groene bergmeren in de Rocky Mountains. Een korte eenvoudige wandeling (ca 10 minuten) vanaf de parkeerplaats brengt je naar het uitzichtpunt. En het uitzicht is indrukwekkend. Peyto Lake ligt diep in het gletsjerdal en de intense kleur van het meer steekt scherp af bij de ruige bergwanden. Wanneer je van een wandeling houdt loop dan, voorbij het uitzichtpunt, links omhoog en volg een van de andere paadjes naar het meer. Hier vindt je geen officiële uitkijkpunten, maar wel de rust om te genieten van het adembenemende uitzicht.

Peyto Lake

Peyto Lake op een regenachtige dag

Mistaya Canyon

De Mistaya Canyon is gevormd door de Mistaya River. Door de sterke stroming hebben de wanden van de canyon een typische rondvormige lagen structuur. Vanaf de parkeergelegenheid is de locatie na een korte wandeling, ca 0,5km, gemakkelijk te bereiken. Veel toeristen maken hier een korte stop. Het is leuk om ook even langs de rivierbedding een stukje naar beneden te klimmen. Je komt dan dichter bij het water en het geweld van de kracht van het water is dan bijna voelbaar. Ook vanaf Mistaya Canyon kun je weer prachtige wandelingen maken.

Saskatchewan River Crossing

De Saskatchewan River Crossing is het enige bevoorradingspunt op de route van Lake Louise naar Jasper. Er is een bezinepomp, restaurant, winkel, gift shop en je kunt er overnachten. De voorzieningen zijn alleen in het zomerseizoen beschikbaar.

De naam Saskatchewan River Crossing is ontstaan doordat het plaatsje op het kruispunt ligt van North Saskatchewan River, Howse River en Mistaya River.

Vanaf Saskatchewan River Crossing is het mogelijk om Highway 11 te nemen richting Rocky Mountain House en Red Deer.

Columbia Icefield

Hike met gids op de Athabasca Glacier (Columbia Icefield)

Columbia Icefield

Vanaf Icefield Parkway kun je de Athabasca Gletsjer zien liggen. Deze gletsjer maakt onderdeel uit van een gigantische ijsmassa van 200 km2, Columbia Icefield. Vanaf het Columbia Icefield Galcier Center vertrekt er iedere 15-30 minuten een Ice Explorer die je op de Athabasca gletsjer brengt. Ook is het mogelijk om diverse hikes met gids te maken op de Athabasca gletsjer.

Sunwapta falls

Vanaf Co;umbia Icefield rijd je in ongeveer driekwartier naar Sunwapta falls. De waterval wordt gevoed door de Athabasca river. Door het smeltwater is de waterval vooral in de zomer vol en zeer krachtig. De waterval is gemakkelijk te bezoeken vanaf een parkeerplaats langs Icefield Parkway.

bbi-travel-logoFly Drive Calgary KLM

Ook bij BBI kun je terecht voor het boeken van jouw Fly Drive Calgary. Je vliegt met KLM en de auto huur je bij Alamo.

>> Bekijk de mogelijkheden

Athabasca falls

Vanaf Sunwapta falls is het ongeveer 20 minuten rijden naarAthabasca falls. Deze prachtige waterval is vooral bekend vanwege de enorme kracht en het oorverdovende lawaai. De Athabasca falls zijn erg gemakkelijk bereikbaar. Je kunt je auto op ongeveer 5 minuten wandelen parkeren. Wil je de waterval in alle rust bekijken? Ga dan vroeg in de ochtend of tijdens het diner.

Vanaf Athabasca falls is het nog ongeveer half uurtje rijden naar het stadje Jasper.

Kloof bij de Athabasca falls

Kloof bij de Athabasca falls

Icefield Parkway met alle genoemde hoogtepunten

Icefield Parkway was last modified: november 19th, 2018 by admin