Bezienswaardigheden

Alberta heeft zo ontzettend veel te bieden dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Een rondreis is daarom misschien wel de beste optie. Heb je daarvoor geen tijd? Ga dan na of je Alberta wil bezoeken voor haar natuur en wildlife, archeologie, de sfeer van het Wilde Westen, de cultuur van de indianen of dat wat de steden je kunnen bieden.

Natuur en wildlife

Voor de liefhebber van natuur en wildlife is een rondreis door de Rocky Mountains misschien de meest logische keuze. Kies dan voor de route over Bow Valley Parkway en Icefield Parkway om de hoogtepunten in Banff National Park en Jasper National Park te bezoeken. Stop onderweg voor een wandeling bij Johnston Canyon, het prachtige uitzicht bij Lake Louise en de bijzonder ervaring van het grote Columbia Icefield.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het rustigere Waterton National Park in het zuiden van Alberta of het avontuurlijke Wood Buffalo National Park in het noorden.

Bezienswaardigheden ‘natuur en wildlife’ op een rijtje:

Archeologie

De bedding van de Red Deer River in Dinosaur Provincional Park is de beste vindplaats voor dinosaurusfossielen. Kun je geen genoeg krijgen van dinosaurussen? Bezoek dan ook het Royal Tyrell museum in Drumheller.

Ben je meer geïnteresseerd in archeologische opgravingen en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Canada. Bezoek dan Blackfoot Crossing Historical Park. Op 130 km ten oosten van Calgary ligt het cultuurcentrum van de Blackfoot indianen.

Bezienswaardigheden ‘archeologie’ op een rijtje:

  • Blackfoot Crossing Historical Park
  • Dinosaur Provincional Park
  • Royal Tyrell Museum

Het Wilde Westen

Het zuidwesten van Alberta is bij uitstek geschikt om de sfeer van het Wilde Westen te proeven. Het landschap is enorm divers en vormt een grote tegenstelling met de Rocky Mountains. Bezoek de Canadian Badlands en ga bijvoorbeeld naar Writing-on-Stone Provincional Park. In dit voor de indianen heilige gebied vind je talrijke rotstekeningen.

Of bezoek het historische stadje Fort Macleod nabij Head-Smashed-In Buffalo Jump. Dit kleine stadje op de prairie van Alberta is ooit opgericht om de whiskeyhandel met de indianen te stoppen. Het was de eerste buitenpost van de blanke beschaving in het Wilde Westen.

Ben je op zoek naar actie? Bezoek dan de Calgary Stampede. Dit rodeo-festival vindt jaarlijks begin juli plaats en duurt 10 dagen.

Bezienswaardigheden ‘Het Wilde Westen’ op een rijtje:

  • Calgary Stampede
  • Fort Macleod
  • Head-Smashed-In Buffalo Jump
  • Writing-on-Stone Provincional Park

Steden

Ook de steden van Alberta hebben veel te bieden. Lees meer op de pagina Stedentrips over hetgeen Edmonton en Calgary te bieden hebben.

 

Bezienswaardigheden was last modified: januari 8th, 2015 by admin