Over Alberta

Kaart van de provicie AlbertaAlberta is een provincie in West-Canada. De hoofdstad van deze provincie is Edmonton, maar Calgary is de grootste stad van de provincie.

Alberta ligt tussen drie andere Canadese provincies en de Amerikaanse staat Montana in. Ten oosten van Alberta ligt Saskatchewan, ten westen ligt Britisch-Columbia en ten noorden de provincie Northwest Territories.

De Rocky Mountains, die op de grens van Alberta en British-Columbia ligt, vormt de bekendste regio van deze Canadese provincie. Ten oosten van de Rockies ligt de uitgestrekt prairie die in het noorden overgaat in grootste subarctische bosgebieden.

Nederland past maar liefst 16 keer in Alberta

De Rocky Mountains, met haar indrukwekkende gletsjers, in het uiterste westen van Alberta zijn dan misschien wel het bekendste, maar toch beslaat zij slechts een klein deel van het totale oppervlakte van maar liefst 661.848 km². Nederland past ongeveer 16 keer in Alberta en dat terwijl er maar 4 miljoen inwoners zijn.

Alberta ‘vakantieland’

Alberta is bij uitstek een provincie om heerlijke vakanties door te brengen. Zowel zomers als in de winter heeft Alberta jouw van alles te bieden. Wat dacht je van een rondreis door de Rocky Mountains over het bekende Icefield Parkway, of een heerlijke wintersport in Jasper National Park? Maar ook het Wilde Westen beleven of fossielen zoeken is Dinossaur Valley behoort tot de mogelijkheden. Kortom er is van alles te beleven in deze prachtige veelzijdige provincie.

Over Alberta was last modified: januari 18th, 2016 by admin